mandag 15. mai 2017

Gutta mine 😊

Og nĂ„ snakker jeg ikke om de to langbeinte karene jeg har heime, nei, det er gutta i stallen det handler om her 😉.

Fra Ă„ ha bare fine damer pĂ„ TrĂžen, har vi no to gutter ogsĂ„, sĂ„ morro. Hauk Viking er godt integrert i gjengen igjen etter ett Ă„r pĂ„ bortebane. Eneste Bella som var litt smĂ„skeptisk til Ă„ fĂ„ hjem den lille "plagsomme" hingsteballen hun har vokst opp med. Men Hauk Viking har overbevist Bella om at han "bare" er en snill, fredelig og rolig vallak nĂ„, som mest av alt er opptatt av mat i luftegĂ„rden 😂.

Hauk Viking ble satt rett i trening nĂ„r han kom hjem, pĂ„ med tunge trykkvogna og ut i terrenget. Annenhver dag har han jobbet ("slitt og dratt pĂ„ den tunge vogna" - hilsen Viking), og i gĂ„r tok vi turen ned pĂ„ veiene nede i Beistadgrenda og Hjelpdalen. Jeg hadde knapt sett trav i gutten, for i marka er det ikke mange mulighetene til Ă„ lĂžpe noe sĂŠrlig. JĂžrgen var med og filma - samt kjĂžrte bil litt rundt Hauk Viking for Ă„ se om han tĂ„lte det - og det gjorde han 😀 👍. SĂ„ fikk han jogge litt, fremdeles med tunge vogna bak, og stort sett bare bakker - opp eller ned. Denne patella opphakingen han har hatt et tilfelle av sĂžrafor, har jeg ikke sett eller merket noe til etter vi henta han hjem. Vi har ogsĂ„ tĂžyd og bĂžyd og "halt og dratt" i bakparten for Ă„ fĂ„ orden pĂ„ den litt heftige lĂ„sningen han hadde i bekken (sikker pga at Ăžmheter pga patellaopphakingen). Det har virket, for nĂ„ jobber Viking sĂ„ fint, og traver avslappa, rent og pent, og viser i grunnen veldig fine takter;



Hauk Viking sin mĂ„te Ă„ te seg i vogn pĂ„, trave og sĂ„nt, minner meg som en mix av Vinge Blessen og Eldjenta 😂. Han har bakbeins aksjon litt som Vinge Blessen; den er bred og kraftfull. Eldjenta er jo rein linjetraver, og ha en helt annen mĂ„te Ă„ fĂžre bakbeina pĂ„. Men framdriften til gutten, den minner om mora; han vil fram - rett fram! Ikke stri, bare veldig "rett som en snor" - og skal rett fram! Det er i grunnen en deilig fĂžlelse !!

Ellers sÄ syntes jeg Hauk Viking var veldig liten nÄr han kom hjem, men stavmÄlet viser faktisk 148 cm pÄ baken, og 147 pÄ manken, sÄ han er da ikke sÄ veldig liten. Blir ingen stooor hest, men vil tro han bikker 150 cm om et Är etter to. Det er bare mora og lillesÞster som er store, sÄ er Viking en kraftigere hest, Pappa Norheim Faksen har preget han godt ! Viktoria er nesten like stor allerede, sÄ mye typer pÄ at hun blir stÞrre enn storebror snart.

NĂ„r det gjelder Lillebror, sĂ„ tror jeg han blir enda stĂžrre, for maken til langbeint kar har vi knapt hatt fĂžr (mere som mora da hun var fĂžll). Han er veldig lik mora si, og gemyttmessig i samme gata som mor og helsĂžster.  Han vokser sĂ„ fort at jeg rekker knapt Ă„ ta bilder, gjĂžre de klar for bloggen, fĂžr jeg strengt tatt burde tatt nye bilder sĂ„ fort som han vokser 😜. SĂ„ dagens bilder i bloggen er allerede "out of date", ble tatt nĂ„r han var 3 dager gammel, og i morgen er han ei uke gammel - tiden flyr.



Her er Eldjenta ute fÞrste dagen, og lillebror er tre dager, synes det er en viss likhet ute Ä gÄr, mere enn de andre fÞllene til Eldjenta i allefall.

Lillebror har vÊrt heldig med vÊret, det har vÊrt oppholds, og blitt godt og varmt i lÞpet av hans fÞrste leveuke. Litt kald de fÞrste dagene, men i gÄr hadde vi rene sommertemperaturen i TrÞndelag.



Eldjenta er ei flink mor, passer godt pÄ og har full kontroll hele veien.



Og lillebror er en nysgjerrig type, med mye krutt i beina !







Om ikke lenge kommer jeg til Ä dele av beitet og la flokken fÄ ta i bruk LynkylÄkeren og skogen "der nede" som en forsmak pÄ sommerens beitesesong. FÄr starte med noen timer pÄ ettermiddagene, for tilvenningen sin skyld.

NĂ„ er det hestetrening pĂ„ programmet igjen, Dag Åsa skal ut Ă„ svette litt igjen :-)

Ha en fin dag.

Annelise

Ingen kommentarer: