onsdag 11. juli 2018

Mønstringsløp for Hauk Viktoria 😃

Da er "lillemor" (som har blitt så stor) klar for sitt første mønstringsløp:Det blir Bjørn Garberg som får gleden av å debutere i løps-sammenheng med dattera til mora 😂. Så får vi høre da, hva kusken synes om Eldjenta sine prestasjoner i avlsboksen 👀😉. I løpsbanen var hun ei stjerne 😇, vi krysser fingre og håper hun gjør like stor suksess i avlsboksen. Storebror Hauk Viking (f 2015) fikk aldri vist seg fram, han sleit med kraftige låsninger i bekken som unghest, og rakk knapt å bli bra før det fatale hovbeinsbruddet ble hans bane stakkar  😭. Men Viktoria er frisk og rask, og ser veldig lovende ut i løpsbanen, så vi lever i håpet !Generalprøven har hun gjort unna til mere enn godkjent. Gikk 1.50 over 2000 meter, så kapasiteten her der. Det er den eneste gangen hun har vært på Leangen, men hun tok alt med overraskende stoisk ro. Oppførte seg eksemplarisk, hoppa over rista v/inngangen til kjellerstallen som alle andre hestene våre har gjort 😂, så alt er som det skal være.Fint steg på Viktoria !Generelt pen å sjå på "om æ ska si det sjøl" 🙊.

I dag er det akkurat 4 uker siden hun ble kjørt til Vegard Lundstrøm Wolden for siste finpuss og justeringer. Hun skal stå til han inntil begge mønstringsløpene er unnagjort, men etter det skal hun hjem til Stjørdal igjen. Litt ferie og beiteliv for damen, før vi starter mengdetreningen for høsten/vinteren og neste års muligheter i løpsbanen.

Lillebror Hauk Viktor koser seg på fjellbeite sammen en gjeng lovende åringshingster og kompisen R.M.G. Red Red Wine. Fint trav og strekk i lillebror også;Blir spennende å hente hjem han i august !

Siden jeg er så godt i gang med bloggingen får jeg hente fram noen "sammenlignings-bilder" jeg har moret meg med å lage, av Eldjenta og hennes avkom;Hauk Viking (over) har arvet blesset (nesten gjennomgående hos han), og fargen fra mora si, men ellers temmelig ulik. Mye mindre og tettere som voksen, og et helt annet lynne; veldig snill og rolig i all håntering ham, var en kjernekar 😘Viktoria er blitt en stor hest, helt klart arvet størrelsen fra mora. Er ellers en litt kraftigere type hest, ikke fullt så edel som mora var i sine glansdager (ser ikke mye edel ut i dag som avlshoppe akkurat 🙈). Lynnemessig er hun lik mora, men en mildere variant, virker ikke ha samme rastløsheten som Eldjenta, og DET er veldig bra !Hauk Viktor er den så langt som er mest lik mora i kroppen. Han blir også en stor hest, og edel og høyreist som sin mor. Lynnemessig er han meget fin. Minner litt om onkel Pondus; noe vár og skeptisk, men lærevillig og klok. Så langs virker han også å være roligere og mere behersket i uttrykket, noe jeg setter pris på!

Lillemor Hauk Vikki er med mora på hingstestasjon i skrivende stund, Eldjenta bedekkes med Bork Odin igjen. Så jeg har tilgode og lage mor-datter bilde av siste skudd på stammen :-)

Sola skinner i Trøndelag, og det er på tide å legge vekk mac'en - han en fin dag!

Annelise

Ingen kommentarer: