lørdag 23. juni 2018

Hils på Hauk Vikki :-)

Tiden flyr, og min aktivitet her på bloggen har vært relativt beskjeden i vinter, for ikke å si fraværende 😝. Men hestene er i trening, og livet i stallen går sin vante gang. Mye har skjedd, men det mest koselig er jo selvsagt årets føll; Hauk Vikki 😍.Hun kom til verden 1. juni kl 22:25, hele 16 dager før termin, dvs etter drektighet på 10 måneder og 15 dager (322 dager).Vikki er det 7. føllet født hos oss, og for første gang kommer det ei med stort bless og høye hvite strømper på 3 bein, og litt hvit på det 4.Hauk Vikki er etter Åsajerven, og hun blir nok helt svart som sin far, med disse fine sokkene og blesset. Velskapt og rettstilt, og veldig frisk og rask. Opp på alle fire beina raskt, og var flink å finne juret samt tømme seg for tarmbek. Eldjenta kvitta seg ikke like greit med etterbyrden denne gangen, og vi måtte ha veterinær for å hjelpe henne med det. Mine planer om å sette henne inn på føllbrunst ble derfor endret, men vi hadde jo strengt tatt "tjent inn" 16 dager på termindato, så det får gå greit.

Så kommer det litt skrytebilder av Vikki sine første døgn i Remarka;Mamma Eldjenta passer godt på.Veldig langbeint å flott hoppe, som nyfødt er ser hun ut til å ha lengre bein enn søster Viktoria faktisk.Ut å teste "pipstilkene" sin; de virker 😂

Kanskje ikke så rart vi får fine føll, som har (heeeeelt objektivt sett) verdens fineste avlshoppe 😜).

Litt oppdatering på resten av flokken;


Vi har dessverre mista vår kjære Hauk Viking - Eldjenta's førstefødte 😢. Han pådrog seg et hovbeinsbrudd i pinsa, og prognosene var dårlig da bruddet gikk helt inn til leddet. Han fikk derfor slippe. Fryktelig trist å minste fineste Viking på denne måten. Og første gang vi må ta en hest pga en slik akutt skade ute på beite. Hvordan han har klart dette får vi aldri vite, men han var frisk og glad da jeg drog fra stallen i 17 tiden, og sto på 3 bein ved grinda et par timer seinere. Hvil i fred fineste Viking, trist at du led en slik skjebne.Hauk Viktoria (2 år);


Er blitt ei stor og flott hoppe, virkelig flott synes jeg, og endelig har jeg følelsen av "å kjøre hest igjen" i trening. Samme framdriften og kraften i steget som mora, men litt annen teknikk. Mens mora var reinhekla linjeganger så ser det ut til at Viktoria får et steg som minne mere om pappa Bork Odin. De er nå så gode begge foreldrene, om hun arver den enes eller andres steg spiller streng tatt ingen rolle 😂. Vi har trent godt i Remarka i vinter/vår, og i april gikk hun 1800m på 1.58 i speedcart på lokalbanen her; Joda - kroppen og formen holder til mønstringløp i massevis, men gjør hodet det ?

Siden hun er såpass lovende har jeg sendt henne avgårde til "profesjonell finsliping" et par måneder 😂. Vegar Lundstrøm Wolden skal få lære henne travsportens ABC et par måneder, og oppholdet der skal forhåpendligvis avrundet med et par flotte mønstringløp i juli ca ??? Vi krysser fingre og tær !
Bella Sweetpike og Dag Åsa;


Jeg hadde håp og tro om at begge skulle være klare for start i løpet av sommeren, men må muligens finjustere tidsplanen min litt. Bella har vist veldig fin framgang i trening, og egentlig veldig lovende takter. Men hun sliter litt med stive muskler i bog/nakke, går å spenner seg litt i trening. Det jobber vi med nå, og det blir mere ridetrening/dressur trening framover samt klatreturer og "løsgjørende" rideturer i marka. 

Dag Åsa utvikler seg sakte men sikkert. Hun er litt "hissig i topplokket" og galopperer  for lett i løp (rutine/lokalkjøring bare så langt). Har være med på noen rutinekjøringer samt lokalkjøringer, og nærmer seg prøveløpskravet. Sist gikk hun 1.43 på Nossum, med noen innlagte "kunst-pauser" i galopp 😝. Men litt mere løpsrutine håper vi å få luke vekk dette, så vi trener på som bare det. Dag Åsa har blitt skikkelig fin på rideturer i marka. Det liker hun kjempegodt, og har blitt som ei fjellgeit i terrenget. Veldig gøy å ri på tur med ei som foter seg så flott i ulendt terreng! 


Hauk Viktor;

Har vokst seg ufattelig flott, virkelig en fin type 😍;


Han er stor, var større enn storebror Viking faktisk, og blir nok en hingst av god størrelse når han er ferdig utvokst. Han er sendt på Fjellbeite i Alvdal sammen kompisen sin R.M.G. Red Red Wine, og der får de nok en flott sommer på fjellet sammen jevnaldrene gutter begge to. 


Han er sammen sin kompis Red, påmeldt årets Klasseløpsausjon til høsten (8.sept), og det blir så spennende at jeg både gruer og gleder meg en smuuuule..... 

En av grunnene til lite aktivitet i bloggen i vinter, er mitt ønske om å få i gang hjemmesiden min igjen. Det har skjedd så mye endringer på web-hotellet mitt, at jeg har brukt litt tid på å lære med dette med web igjen. Ting går seint når man har blitt bestemor 😂, men det går sakte men sikkert framover. 

Planene er at Viktor skal få seg en egen "promotion-side" på web'en før auksjon, slik at vi kan samle bilder og video av gutten på en plass, og drive litt reklame for fine hingsten vår.

I skrivende stund er det Midtsommer, jeg har fyra opp i peisen og gruer meg til å ut i ruskeværet 😰. Vi hadde så fin sommer i mai, måtte den komme tilbake snart.

Annelise


Ingen kommentarer: