fredag 8. juli 2016

Liten blir stor 😊

NĂ„ har Dag Åsa debutert pĂ„ Leangen Travbane, og da er hun plutselig blitt stor ! Vi hadde avtalt Ă„ lĂ„ne Linna som mentor, og Dag Åsa fikk dermed kjĂžre henger alene for fĂžrste gang ogsĂ„. Det gikk overraskende bra. Hun har jo vist litt sĂ„nn "veldig glad i flokken min" tendenser tidligere, men sto som ei gammelmĂŠrr og spiste hĂžy pĂ„ turen inn til banen. Jeg blir sĂ„ glad nĂ„r hestene oppfĂžrer seg rolig og avslappet pĂ„ hengeren. Vi har jo ei som har vĂŠrt (og er fremdeles) et mareritt Ă„ reise med (Eldjenta), da er det stress og gjennomblaut hest pĂ„ hengeren.

Dag Åsa reiste veldig rolig og fint, og da vi kom fram til Leangen, fikk vi selvsagt problem med mutterfeste til setet pĂ„ Speedcarten. Men H-sport var Ă„pen og vi fikk kjĂžpt oss et nytt. Mens JĂžrgen fiksa utstyret, sto Dag Åsa rolig pĂ„ hengeren og slappet av 👍. 

Linna og Dag Åsa ble sela pĂ„, og sĂ„ skulle vi tusle sammen rundt i hesteringen og innpĂ„ banen, og Dag Åsa skulle fĂ„ mĂžte alle skilt, flagg og "skumle" saker sammen ei som har sett dette 100x fĂžr. Men Linna var stri, og hadde ikke spesielt lyst til Ă„ tusle rolig sammen Dag Åsa.


Og etter et par runder pĂ„ indre bane, og en runde uti banen, ble hun rett og slett permittert fra oppgaven... Jaja, sĂ„nn kan det gĂ„, etter lĂžpet pĂ„ mandagen har Linna tatt av en smule, spĂžrs om vi ikke skal ta en liten helsesjekk pĂ„ damen?, de skal ikke vĂŠre SÅ strie ?!

Nok om det, Dag Åsa fikk gjĂžre resten av sitt fĂžrste "bane-jobb" alene, og det gikk over all forventning. KjĂžrte med lett Speedcart, og hadde kun fokus pĂ„ tilvenning til banene, og holde jevnt og fin joggetempo. Det klarte hun med glans! Avsluttet med en 1700m som gikk pĂ„ 2.17, og da uten Ă„ jobbe over melkesyreterskel. Dag Åsa har relativt hĂžy terske, den ligger pĂ„ rundt 187 (HR average), og det lover bra ! 


Liten hest alene i banen :-) Ja, fĂ„r hun har passert 148cm (pĂ„ rompa) nĂ„, og er i ferd med Ă„ vokse seg ut av "ponni-mĂ„let" og er snart hest med hensyn pĂ„ ant. cm 😉.


MĂ„let framover nĂ„ er fremdeles Ă„ jobbe sakte men sikkert mot mĂžnstringslĂžp. Eldjenta gikk sine utpĂ„ hĂžsten som 2-Ă„ring, og trente ikke noe fortere enn Dag Åsa gjĂžr pr i dag. SĂ„ det er ingen grunn til hastverk. 

Tok en liten videosnutt ogsÄ;



Ja, jeg trives med unghester :-)

Ha en fin dag i sola ☀️

Annelise

Ingen kommentarer: