mandag 16. oktober 2017

Tid for alt...

Ja, det sies så, at det er en tid for alt, og jammen er det helt riktig 😊. Vår tid på Beistadtrøa er nå over faktisk, etter 11 fantastisk flotte år. Stallen på Trøen står nå tom, og flokken vår har flytta til Remarka.



Og bare for å ta det med en gang; det ligger ingen dramatikk i dette. Det er bare slik at alt har sin tid, og vi har nå av flere grunner fått behov for å frigjøre litt av vår tid. Vi har mesteparten av de 11 fine årene på Trøen stått for alt arbeidet selv, med unntak av morgenfôringa. Det har vært arbeidsomt ja, men også gitt stor grad av frihetsfølelse og selvråderett, som har vært flott! Men vi har vært sårbare, siden det er bare Jørgen og meg. Line har jo tidligere vært tilgjengelig, og tatt ansvar for flokken når vi har vært på reise og slikt. Men Line har etablert familie i Verdal, blitt mamma (og ja, jeg har blitt mormor 😍), så fast "avløser" har vi ikke lengre.

I Remarka vil vi samarbeide med Joar og Marie, og det vil gi både dem og oss en mulighet til å reise på ferie og gjensidig ta hånd om hverandres hester, og likedan en ekstra sikkerhet i forhold til sykdom. Men det daglige arbeidet blir redusert for min del, da hestene blir satt ut og tatt inn; det blir færre turer i stallen for min del, og litt bedre tid til å være mormor 😊.

Flokken har vært i Remarka siden 1.okt nå, og det ser ut til at de trives godt i nye omgivelser. Bare 2,5 km fra Trøen, og vi har tilgang til de samme treningsløyper og til lokalbanen som før, prima ! Jørgen og jeg har jobba hardt i flere uker for å rydde opp, sortere, kaste, arkivere osv, ting og tang som har hopet seg opp gjennom årene. Det har vært en stor jobb, men nå begynner vi så smått å komme i orden heldigvis. Været var heldigvis superfint i hele september, og flokken har gått lenge ute på beite. I tillegg har Bella gått to godkjente mønstringsløp :-) Flinke jenta.



Tre ganger har hun vært på Leangen, en liten test, så første mønstringsløp og andre løpet, på tidene 28,2 og 28 blank. Fantastisk flott!

Hauk Viking kommer ikke til å gå mønstringsløp, han har vont i bekken/rygg stakkar, og får behandling både av osteopat, equiterapaut og veterinær med sjokkbølge-behandling. Han er temmelig hard i muskulaturen, og har/har hatt kraftige låsninger i bekken, så han har slitt med travet stakkar. Der får vi bare ta den tiden det trenger, så får han trave når ryggen er "knekt opp" igjen, og er restituert og fin igjen. Hva som er årsaken til dette vet vi ikke, men mye tyder på at han har gått med disse probleme ganske lenge, og at de sitter temmelig dypt.



Bildet over er fra de siste dagene på Trøen, søskenflokken er ute å koser seg sammen, og snart er minstemann størst av alle tre. Hauk Viktor har vokst seg stor og flott i sommer, større enn sine to eldre søsken "gitt samme alder".



Snart like stor som mora si 😂, og hun er stor. Viktor blir større enn helsøster Viktoria, og begge vokser forbi storebror Viking, han blir en relativt liten kar.



Dag Åsa og Bella er stadig like gode venninner, og her like lysebrune og fine. Dag Åsa har slitt en del med luftveiene sine lenge, og det har vært vanskelig å finne årsak. Det ser imidlertid bedre ut nå, og det er godt å kunne trene litt skikkelig igjen uten at hun blåser som en hval etter trening;



Et ferskt bilde fra Remarka, klar for treningstur i bakkene rundt stallen. Blid og positiv som alltid. Bella har fått en liten treningspause etter siste mønstringsløp, en velfortjent hvil, men nå er hun også i full gang med trening igjen; legge grunnlag for treårs-sesongen.

Det som gjenstår nå er å få satt Viktoria i vogn, og da er hele flokken der de skal være. Eldjenta og Viktor skal straks skilles, og Eldjenta skal over i utegangen sammen de andre avlshoppene. Hun er konstatert drektig med Åsajerven med termin i begynnelse av juni neste år. Det blir spennende.

Nå vi har fått hodet over vann etter flyttesjauen. Det er jammen godt å så smått begynne å komme i orden, for flytting er noe herk 😂. Målene for resten av året er å trene så godt som mulig med Dag Åsa - og når vi har kontroll på hals/pust; ta en tur på Leangen å sjekke hvordan hun ligger an i forhold til prøveløp. Bella skal bare trene videre, Hauk Viking blir "rygg-prosjektet" mitt, og Viktoria skal i vogn. Viktor skal etterhvert få bli kjent med varmblodsføllene til Joar og Marie, og de skal ut på den lille utegangen for småttisene 😊. Ja, sånn går nå dagene.

God natt 😉.



Annelise.

Ingen kommentarer: