torsdag 17. november 2016

Vintertrening 😂



Ikke akkurat vinter, men vi trener i alle fall 👍. Etter en periode med barfrost og betongharde veier, kom regn og + grader, og det ble litt bedre Ă„ trene etter grusveiene i grenda. Godt Ă„ slippe barfrosten, men mĂ„ det regne sĂ„ massa da đŸ€” ?.

Dag Åsa syntes det var godt Ă„ fĂ„ trave litt, ikke bare trekke tung vogn i skogen. Ikke vond Ă„ be hun nĂ„r muligheten for litt jogg ba seg. Jogger bakkene opp i fint driv, for sĂ„ Ă„ tusle en runde "pĂ„ toppen" med utsikt opp til BeistadtrĂža (bilde over).



Dag Åsa har hatt utrolig stor utvikling bĂ„de mentalt og i kroppen. Hun har alltid vĂŠrt lita, men har nĂ„ strekt seg sĂ„pass at hun "snuser" pĂ„ ponnimĂ„let - snart hest  đŸ˜‰ ? Veldig lett og edel type, flott eksteriĂžr etter min smak. Men den stĂžrste utviklingen i lĂžpet av seinsommeren/hĂžsten er pĂ„ det mentale planet. Hun er blitt sĂ„ mye mere voksen i hodet, veldig behagelig og trivelig pĂ„ stallgang under pĂ„seling og trener pĂ„ som ei "gammelmĂŠrr" 😊.

Hun har hatt bĂ„de nerver og litt krutt i topplokket, og ikke vĂŠrt den enkleste hesten Ă„ temme, men hva gjĂžr vel det?, nĂ„r resultatet blir sĂ„ bra 😉. Det handler vel strengt tatt mest om Ă„ bruke mye tid, og ta smĂ„ skritt, sĂ„ gĂ„r det sakte med sikkert framover. Kjekt Ă„ tenkte pĂ„, for nĂ„ har vi ei likedan "tĂžtte" som skal temmes; Hauk Viktoria viser tydelige tegn til at hun ikke er av samme slaget som Utopia (dvs IKKE fĂždt ferdig temt 😂). Hun er sin mors datter, og gemyttmessig i "samme gate" som bĂ„de mora og Dag Åsa. Her er det jenter som vil noe!!

I dag skal Bella ut Ă„ kjĂžres en tur. Hun har vĂŠrt relativt lett Ă„ temme. Hun er smart pĂ„ godt Ă„ vont, sĂ„ jeg mĂ„ bare passe pĂ„ at hun ikke lĂŠrer unotene. Hun er nok typen skal kan "Ăžse seg opp", og "ta litt av" om det blir mye inntrykk. SĂ„ derfor gĂ„r vi veldig sakte framover, men har kommet til "jogge-stadiet" i treninga nĂ„. Hun har lĂŠrt seg og trave (ville bare lĂžpe i passgang i starten), men treninga er forelĂžpig av det "beroligende" slaget, jeg vil ikke helle flybensin i topplokket til Bella, for hun er nok sin mors datter hun ogsĂ„, sĂ„ vi kjĂžrer bare rolig og senker skuldrene enn sĂ„ lenge. Hun skal da tidsnok fĂ„ vise at det er litt krutt i toppen, men mĂ„ lĂŠre seg Ă„ gĂ„/jogge rolig fĂžrst 👍.

I dag er grĂ„vĂŠr med oppholds, sĂ„ skal det bli kaldere igjen, og da vil jeg gjerne ha 10 cm med tĂžrr, hvit nysnĂž takk ☺️.

Ha en fin dag, Annelise

Ingen kommentarer: