sĂžndag 5. juni 2016

Liten flokk :-)



Ja, for flokken har krympa 😜, men det er heldigvis bare midlertidig. Linna er pĂ„ Leangen, og Eldjenta + "lille-mor" er pĂ„ hingstestasjon for inseminering, og Hauk Viking lever glade dager pĂ„ YtterĂžya.

Med Linna gÄr det bare bra ! Veronika Bugge har fÄtt kjÞrt litt, og kjent pÄ henne nÄ. Har hatt mest fokus pÄ Ä roe ned Linna i lÞpsbanen, og det har gÄtt bra, hun er roligere nÄ. Neste steg blir Ä teste ut litt utstyr og finne riktig balanse pÄ skoninga. HÄper hun finner fram til en optimal lÞsning, slik at Linna holder travet i banen.

Eldjenta ble kjĂžrt til Langland stutteri pĂ„ onsdags kveld. Lillemor hadde ikke spesielt lyst til Ă„ kjĂžre henger, sĂ„ JĂžrgen mĂ„tte omtrent lĂžfte henne inn etter mora. Den som ikke vil, den skal 😆. Neste dag (dag 28 etter fĂždsel) ble det konstatert fint egg, og pĂ„ fredagen (dag 29) ble hun inseminert med Bork Odin igjen. Tipper de la inn en borka hingst denne gangen 😇.  Det kan bli en salgbar type 😂.







Men tilbake til flokken hjemme, bare 3 lysebrune fine mĂŠrrer tusler ute pĂ„ beite nĂ„. Har ikke Ă„pna opp hele beite enda, de fĂ„r klare seg med Lynkyl-Ă„keren, enn sĂ„ lenge. Det er ei gammel-eng pĂ„ nedsiden av stallen, som egner seg ypperlig til beite for lettfĂŽra hester. BĂ„de Utopia og Bella er nesten litt smĂ„runde, bare Dag Åsa holder midjemĂ„let, men hun er ogsĂ„ den eneste av de tre som er i trening. Pga Dag Åsa tilleggs fĂŽrer jeg litt, og hun har alltid vĂŠrt en slank og smekker storspiser. Rart sĂ„ ulike hester er med hensyn pĂ„ Ă„ holde vekta/legge pĂ„ seg. Dag Åsa er den eneste vi har som ikke blir tykk, og hun spiser meget godt. Men damen er aktiv ute, og trener bra, sĂ„ hun har vel bare stort matbehov i forhold til eks Utopia (som blir tykk bare av Ă„ se pĂ„ grĂžnt gress.....).



Utopia er "gammelmÊrra" ute nÄ, og det vet de to smÄjentene godt :-). Det er liksom ingen tvil om at det bare er Ä flÞtte seg nÄr Utopia mener de skal!!





Dag Åsa og Bella er bestevenninner, de deler bĂ„de hĂžy og kraftfĂŽr de, og henger sammen i tykt & tynt!

Bella sin fot ser fin ut, og vi har starta pÄ temminga av henne;



Ut Ä tÞmkjÞre nÄ, sÄ mye som mulig fÞr vi spenner henne for vogn. Fordelen med Ä ha de pÄ beite rundt stallen er at vi har hele sommeren pÄ oss. Kan tÞmkjÞre litt i ny og ne, og temme i rolig tempo, over tid.

Litt hovpleie har hun ogsÄ fÄtt;



StĂ„r rolig som ei gammelmĂŠrr nĂ„r JĂžrgen rasper hover 👍.

Om drÞye to uker skal Eldjenta sjekkes for drektighet, hadde jo vÊrt fint om det ble en positiv test, slik at vi kan hente de hjem igjen. I fjor tok vi henne hjem mellom inseminering og sjekk, men siden Eldjenta er sÄpass heftig Ä reise med, orker vi ikke utsette bÄde henne og oss - og for ikke Ä snakke om Lillemor - disse ekstra-turene. De har det sÄ godt pÄ Langland, sÄ der fÄr de stÄ i fred og ro nÄ til vi henter hjem ei drektig mÊrr !

NĂ„ er det tid for Ă„ temme Bella igjen, ha en fin sĂžndag !

Annelise

Ingen kommentarer: